Dzejnieks Viktors Kalniņš jeb Viks pauž neizpratni par sava brāļa Imanta Kalniņa asajiem iebildumiem pret dziesmas "Dziesma, ar ko tu sācies?" [vārdu autors ir Viks] izmantošanu 3.novembra Tautas sapulcē Doma laukumā, norādot, ka dziesma pieder tautai un tai pašai ir tiesības izlemt, kad un kur šo dziesmu dziedāt.

Viks portālam "Delfi" sacīja: "Ja reiz darbs ir palaists tautā, tas kļūst par tautas īpašumu un tauta var rīkoties pēc sava prāta."

Runājot par 3.novembra Tautas sapulci, Viks atzina, ka nezina, kas un kāpēc to ir organizējis, taču norādīja, ka uz šo pasākumu devās daudz gaišu cilvēku, tostarp arī no viņa apkaimes. Ja viņš būtu bijis Rīgā, tad, iespējams, pats būtu apmeklējis Tautas sapulci.

"Es arī esmu daļa no tās pusmiljonu lielās saimes, kas dzīvo zem iztikas minimuma. Valsts ekonomiskais stāvoklis skar mani ļoti sāpīgi, man jādomā cik reizes nedēlā es varu atļauties ēst gaļas ēdienu. Mana pensija pēc paaugstināšanas oktobrī ir 107 lati, ar to man jāiztiek," sacīja dzejnieks.

Viņš sacīja, ka Rīgā nedzīvo kopš 1989.gada un arī barikāžu dienās neesot piedalījies. Tiesa, vienu reizi gan tām esot izgājis cauri. "Es fizikāli esmu ārkārtīgi tālu no tā visa, bet garīgi sekoju līdzi tam, kas notiek," skaidroja Viks.

Vikam bija grūti komentēt sava brāļa – Imanta Kalniņa (TB/LNNK) asos izteikumus par Tautas sapulci, iebilstot pret šīs dziesmas atskaņošanu pasākumā. Dzejnieks vien norādīja, ka savu brāli ļoti reti satiekot un šādās reizēs par politiku netiekot runāts.

Jau vēstīts, ka komponists un apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Saeimas deputāts Imants Kalniņš ir neapmierināts ar viņa dziesmas izmantošanu Tautas sapulcē Doma laukumā 3.novembrī, jo, viņaprāt, sapulces mērķi bijuši pretrunā ar to, par ko runā dziesma.

"Tā ir nelietība, ka viņi ir ņēmuši un izmantojuši dziesmu priekš saviem mērķiem," intervijā Latvijas radio sašutumu par "Dziesma, ar ko tu sācies?" atskaņošanu paudis Kalniņš, ziņoja "Diena". Komponists laikrakstam skaidrojis, ka dziesmas izmantošana sapulcē nebija ar viņu saskaņota un viņam kā autoram bija nepatīkami, ka "dziesma tiek izmantota pasākumā, kas tika organizēts ar mērķi radīt cilvēkos apjukumu, nemieru un bailes."

Intervijā radio Kalniņš bija atzinis, ka "droši vien liela daļa no cilvēkiem, kas bija atnākuši uz šo sapulci, nav iedziļinājušies, kas ar viņiem tiek darīts, kurā virzienā tiek pagrieztas viņu domas, kurā virzienā pagriezti viņu prāti".

Informācija ņemta no portāla wwwdelfi.lv